Renovliezen en Glasvliezen

Gecertificeerd personeel

15 Jaar werkervaring

Compleet dienstenpakket

Duidelijke afspraken

Behangwerk

Het is zo ver: U bent klaar om uw muren te laten behangen. Nu u deze keuze heeft gemaakt is het tijd voor het behangwerk! Behangwerk zorgt ervoor dat de muren van uw woning of bedrijfspand een mooi en strak uiterlijk krijgen. Daarnaast zorgt behang er tevens voor dat scheuren en oneffenheden in de muren verborgen worden en waardoor deze er weer glad uitzien. Bij Entjes Schilderwerk hebben we de benodigde ervaring waardoor wij u de mooiste resultaten kunnen beloven!
Image

Voor het behangwerk

Allereerst dient in de meeste gevallen de oude behanglaag te worden verwijderd, alvorens een nieuwe behanglaag kan worden aangebracht. Dit is nodig omdat de ondergrond voldoende vlak dient te zijn. De oude behanglaag kan met een stoomapparaat of met een plantenspuit (warm water) worden verwijderd. Om kosten te besparen is het uiteraard ook mogelijk om vooraf zelf het oude behang te verwijderen. In sommige gevallen wordt ook wel eens over de oude behanglaag heen behangen. Echter kan hierdoor verkleuring van het nieuwe behang optreden en kunnen de naden van de oude laag zichtbaar blijven.

Soorten behangwerk

Het aanbrengen van behangwerk vergt ervaring en kennis. Binnen Entjes Schilderwerk zijn specialisten aanwezig voor het aanbrengen van behangwerk. Behang is er in diverse soorten. Bij Entjes Schilderwerk beschikken wij over de twee populairste behangsoorten: glasvlies behang en renovlies behang. Het is natuurlijk niet voor niets dat deze soorten zo populair zijn! Glasvlies behang en renovlies behang zorgen voor gladde en egale muren, zijn gemakkelijk te schilderen en kunnen vaak tegen krassen en stoten.

Wat is het verschil tussen renovlies en glasvlies?

Bent u nou aan het twijfelen welk type behang u nodig heeft? Dan helpen we u op weg! We zullen de verschillen tussen renovlies en glasvlies hieronder bespreken. Allereerst zijn renovlies en glasvlies uit ander materiaal gemaakt. Renovlies is gemaakt van papier met vezels. Glasvlies is gemaakt van glasvezel. Glasvlies staat daarom ook bekend als glasvezel behang. Daarnaast is renovlies is droog in de hand steviger dan glasvlies. Glasvlies is wat zachter materiaal. Als glasvlies in aanraking komt met materialen zoals lijm, dan wordt het meer één met de muur.
Image
Image

Wat is glasvlies behang?

Glasvlies behang, ook wel glasvezel behang, is gemaakt van glasvezel. Het is een wat meer gevoelig materiaal dat ervoor zorgt dat er een egaliseerde en beschermende laag op uw muren komt. Kleine scheuren en barsten in uw muren kunnen hiermee worden weggewerkt. Wanneer glasvlies behang in aanmerking komt met lijm, zorgt het voor een mooi en glad geheel op uw muren. Dit zorgt ervoor dat uw muren makkelijk overschilderbaar zijn. Voordelen glasvlies behang
 • Overschilderbaar
 • Dunne behangsoort
 • Mooi en strak resultaat
 • Beschermend
 • Scheuroverbruggend
 • Gladde structuur, vaak met licht reliëf

Wat is renovlies behang?

Zoals hierboven verteld, renovlies is gemaakt van papier met vezels. Na het aanbrengen van renovlies worden scheurvormingen en oneffenheden in de muur overbrugt. Dit zorgt ervoor dat uw muren in uw woning of bedrijfspand weer helemaal strak zijn. Renovlies is sterker dan glasvlies. Tot slot is het behang nu meer bestendig tegen krassen en stoten! Voordelen renovlies behang
 • Sterker dan glasvlies
 • Beschermend en verstevigend
 • Strak & glad
 • Scheuroverbruggend
 • Voordeliger dan stucwerk
 • Duurzaam

Wanneer kiezen voor glasvlies of renovlies behang?

U kunt kiezen voor glasvlies of renovlies wanneer uw wanden niet meer mooi strak zijn. Het glasvlies of renovlies behang zorgt voor een elegante, gladde en sfeervolle uitstraling als dit op de juiste wijze wordt aangebracht. Dit komt meestal voor in oude woningen maar kan ook in nieuwbouwwoningen voorkomen. De nieuwbouwwoningen zijn meestal in het begin namelijk vochtig en hierdoor kunnen er scheuren komen in de wanden. Daarnaast kunt u kiezen voor glasvlies of renovlies behang in uw kantoor of bedrijfspand. Een mooie uitstraling geeft uiteraard een goede indruk bij uw klanten, werknemers en partners.
Image
Image

Risico’s van zelf aanbrengen

Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om zelfs renovlies of glasvlies behang aan te brengen. Het kan echter in de praktijk best lastig zijn om dit compleet naadloos te doen. Daarnaast loopt u ook het risico dat het behang niet goed blijft zitten of dat de lijm te snel droogt. Ook het verkeerd inschatten van de benodigde hoeveelheden lijm en behang kan een probleem zijn. Dit zal vaak niet het gewenste resultaat geven. Tot slot komt het vaak voor dat iemand al snel gebruik maakt van verkeerd materiaal. Dit zal helaas niet de gewenste kwaliteit opleveren.

Ondervindt u nou tijdens het behangen problemen? Laat het dan aan een professional over! Mede door onze ruime ervaring kunt u straks dan wel genieten van een uitermate mooi resultaat!

Risico’s van zelf aanbrengen

Als u op uw wanden glasvlies of renovlies wilt laten aanbrengen, bent bij ons aan het juiste adres! Bij Entjes Schilderwerk kunt u een professionele behanger inhuren. Bent u ook nog van plan om uw wanden hierna te laten schilderen? Dan kunnen wij een combinatiepakket aan u aanbieden! Wij vinden het belangrijk om altijd een goede service te bieden. Daarom maken wij altijd duidelijke afspraken en houden we rekening met uw wensen. Samen zorgen we voor een super eindresultaat! Kortom, wilt u uw wanden laten behangen? Kom dan naar Entjes Schilderwerk. Veel tevreden klanten gingen u voor!

Contact opnemen met Entjes Schilderwerk

Wilt u meer weten over de werkzaamheden van Entjes Schilderwerk? Neem contact met ons op.
Neem hier contact op

Het laatste nieuws

Contact info