Epoxyvloer Rotterdam

 

Epoxyvloer Rotterdam

Entjes Schilderwerk in Rotterdam legt ook epoxyvloeren aan. Door veelvuldig gebruik of eventuele weersinvloeden hebben vloeren veel te verduren. Vloeren moeten daarom tegen een stootje kunnen. Epoxyvloeren zijn hiervoor een goede keuze, zeker als deze voorzien worden van een goede vloercoating.

Wat is een Epoxyvloer?

Een epoxyvloer is een naadloze vloer die al sinds de jaren ’60 gebruikt wordt in industriële omgevingen. De laatste jaren worden epoxyvloeren ook vaker in woningen gebruikt. Dit komt door de unieke eigenschappen: de hoge hardheidsgraad, het feit dat epoxyvloeren naadloos zijn en het gemak in de afwerking die de vloer erg duurzaam maakt.

Een epoxyvloer bestaat uit verschillende lagen. Vaak worden deze vloeren afgewerkt met een vloercoating. Door middel van deze vloercoating is het mogelijk om de epoxyvloer geheel naar de wens van de klant af te werken.

Hoe werkt het aanleggen van een epoxyvloer?

Een epoxyvloer dient in een verschillende stappen aangelegd te worden. Deze stappen worden hieronder kort uiteengezet:

 1. Reinigen ondervloer: Bij het reinigen van de ondervloer wordt ervoor gezorgd dat alle (kleine) beschadigingen aan de ondervloer gerepareerd worden. Daarnaast worden alle plinten verwijderd.
 2. Het plaatsen van de zogenaamde ‘schraaplaag’: Zodra de ondervloer gereinigd is, wordt een zogenaamde schraaplaag geplaatst. De schraaplaag is een laag die bestaat uit epoxyharsen. Het doel van deze laag is een optimale overgang tussen de gietvloer en de ondergrond waarop deze gegoten wordt. De schraaplaag zorgt ervoor dat eventuele resterende oneffenheden geen effect hebben op de uiteindelijke vloer.
 3. Het plaatsen van de gietlaag: Na het plaatsen van de schraaplaag wordt de gietlaag geplaatst. Deze gietlaag bestaat uit twee verschillende componenten: polyurethaan en epoxyhars. Deze ingrediënten maken de epoxyvloer erg hard en stootbestendig.
 4. In de laatste fase wordt er vaak een transparante toplaag (coating) aangebracht die de epoxyvloer beschermt tegen zowel uv-straling als krassen.

Doordat het aanleggen van een epoxyvloer in verschillende stappen gebeurt, zal het enkele dagen duren voordat de epoxyvloer ook daadwerkelijk klaar is om in gebruik genomen te worden.

Voordelen van een epoxyvloer

Er zijn een aantal goede redenen om te kiezen voor een epoxyvloer van Entjes Schilderwerk in Rotterdam:

 • Zeer belastbare vloer: Een epoxyvloer is bij uitstek een zeer stevig en harde vloer. Het oppervlak van de vloer is waterdicht en in zeer hoge mate belastbaar. Ook het feit dat epoxyvloeren een hoge mechanische belastbaarheid hebben, maakt de vloer gewild in de (zware) industrie. Epoxy is namelijk twee keer zo sterk als gewoon beton.
 • Bestendig tegen chemicaliën: Epoxyvloeren zijn ontworpen voor omgevingen waar intensief gewerkt wordt met chemische middelen. Hierdoor is de epoxyvloer bestendig tegen allerlei chemicaliën.
 • In alle vrijwel kleuren beschikbaar: Bij het aanbrengen van epoxyvloeren staat Entjes Schilderwerk uit Rotterdam bekend om haar maatwerk. De vloer is daarom in diverse kleuren leverbaar.
 • Gemakkelijk in het onderhoud: Epoxyvloeren zijn naadloos. Dit is een groot voordeel bij het schoonmaken van de vloeren: er is immers geen sprake van voegen waar vuil zich kan ophopen. Daarnaast zijn epoxyvloeren enorm makkelijk te stofzuigen of te dweilen.
 • Tijdbesparend: Een epoxyvloer is goed schoon te houden, ook als deze maar één keer per week gestofzuigd en gedweild wordt.

Laat u adviseren door onze ervaren experts

Entjes Schilderwerk beschikt over een gespecialiseerd team dat is opgeleid om u te adviseren bij het leggen van uw epoxyvloer. Bij Entjes Schilderwerk in Rotterdam nemen wij graag alle opties met u door alvorens wij u het werk uit handen nemen en uw pand voorzien van een hoogwaardige epoxyvloer.

Zo kunnen wij u adviseren in hoeverre de huidige vloer gerepareerd dient te worden en welke voorbehandeling voor deze vloer nodig is. Indien gewenst, kunnen wij hiervoor ook een advies laten uitbrengen door onze technische adviseur. Nadat u samen met ons gespecialiseerde team een keuze heeft gemaakt voor een vloer, zullen wij vakkundig uw vloer aanleggen.

Wie zijn wij

Entjes Schilderwerk is opgericht in 2014 door Lorenzo en Cynthia Entjes. Samen zijn ze dit schildersbedrijf begonnen – hij als schilder, zij als accountant. De combinatie van deze twee vaardigheden is ideaal voor een schildersbedrijf, wat zich heeft geuit in veel tevreden klanten!

Lorenzo en Cynthia werken bovendien met een team van gemotiveerde en ervaren medewerkers. Zij zijn gecertificeerd om te werken met de nieuwste materialen en technieken. Daarnaast is Entjes Schilderwerk een door SBB (Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) officieel erkend leerbedrijf. Met Entjes Schilderwerk hoeft u dus niet verder te zoeken als u een epoxyvloer wilt laten leggen in Rotterdam!

Overige diensten van Entjes Schilderwerk

Wij willen u een zo compleet mogelijk dienstenpakket leveren. Daarom leveren we ook de volgende diensten in Rotterdam:

 • Stucwerk: Wilt u uw wanden of plafond behangen, maar zit er structuurverf op? Of wilt u graag gladde, strakke wanden krijgen? Dan is stucwerk nodig. Wij maken uw wanden behang- en sausklaar!
 • Spuitwerk: Spuitwerk kan een stuk sneller gaan dan schilderen, mits er weinig afgeplakt hoeft te worden. Dit is het geval bij leegstaande woningen en bedrijfspanden. In deze gevallen kan Entjes Schilderwerk op de juiste ondergronden spuitwerk leveren.
 • Schilderwerk: Naast spuiten kunnen we uw wanden natuurlijk ook schilderen. Entjes Schilderwerk staat voor u klaar bij het zowel binnen- als buitenschilderwerk, evenals het onderhoud aan het schilderwerk.
 • Houtrotsanering: Houtrot kan ernstige schade en lekkages veroorzaken als het niet op tijd wordt aangepakt. Daarom hebben wij ons ook gespecialiseerd in houtrotsanering.
 • Behangwerk: Soms geeft u de voorkeur aan behangen boven schilderen. Ook in dat geval kan Entjes Schilderwerk u van dienst zijn: wij verwijderen het oude behang en plaatsen het nieuwe!
 • Glaszetten: Goed geplaatst glas is van groot belang in uw woning of bedrijfspand. Wij regelen het zetten van uw glas en houden rekening met isolatie en ventilatie.
 • Bouwwerkzaamheden: We voeren zelf geen bouwwerkzaamheden uit, maar werkt wel nauw samen met vaste aannemers in Rotterdam. Hierdoor kunnen we u helpen met uw bouwwerkzaamheden; dit scheelt u veel moeite en kosten!
 • Gevel- en trespareiniging: Uw gevel of trespa draagt ook bij aan de uitstraling van uw pand. Laat daarom uw gevel- en trespareiniging over aan Entjes Schilderwerk!

Contact opnemen met Entjes Schilderwerk

Wilt u meer weten over de werkzaamheden van Entjes Schilderwerk? Heeft u vragen? Of zoekt u een offerte voor een behanger in Rotterdam?

Het laatste nieuws

Contact info