Epoxyvloer Capelle aan den IJssel

 

Epoxyvloer Capelle aan den IJssel

Entjes Schilderwerk in Capelle aan den IJssel heeft zich ook bekwaamd in het aanleggen van epoxyvloeren. Door intensief gebruik onder wisselende weersomstandigheden krijgen vloeren veel te verduren. Vloeren moeten daarom robuust zijn en tegen een stootje kunnen. Epoxyvloeren zijn hiervoor een uitstekende keuze, zeker als deze wordt voorzien worden van een uitstekende vloercoating.

Een epoxyvloer: wat is dat?

Een epoxyvloer is eigenlijk een naadloze vloer die al sinds meer dan een halve eeuw veelvuldig gebruikt wordt in de vormgeving van industriële omgevingen. Het gebruik van epoxyvloeren in woningen is echter sterk in opkomst.

Dit komt door de unieke eigenschappen van de epoxyvloer. Het is een harde, naadloze vloer en de keuze voor een epoxyvloer is een grote stap richting duurzaamheid.

Een epoxyvloer is opgebouwd uit een aantal verschillende lagen die allen 2 tot 3 millimeter dik zijn. Vaak worden deze vloeren afgewerkt met een vloercoating. De vloercoating maakt het mogelijk om de epoxyvloer in zijn geheel op de wensen van de klant aan te passen.

Het aanleggen van een epoxyvloer: Hoe gaat dat in zijn werk?

Het aanleggen van een epoxyvloer gaat als volgt in zijn werk:

 1. Schoonmaken van de ondervloer: Het doel van het reinigen van de ondervloer is om ervoor te zorgen dat alle oneffenheden en schades in de ondervloer verholpen worden. Ook worden alle aanwezige plinten verwijderd.
 2. Schraaplaag wordt geplaatst: Op het moment dat de ondervloer schoongemaakt is, wordt er een schraaplaag geplaatst. Deze laag bestaat uit epoxyharsen en garandeert een goede overgang tussen de gietvloer en de ondergrond. De schraaplaag zorgt er ook voor dat eventuele resterende beschadigingen of oneffenheden geen invloed meer hebben op het uiteindelijke resultaat: de epoxyvloer.
 3. Gietlaag plaatsen: Nadat de schraaplaag geplaatst is, wordt ook de gietlaag geplaatst. De gietlaag bestaat uit twee verschillende componenten: epoxyhars en polyurethaan. Deze componenten zorgen ervoor dat vloer zeer hard is.
 4. Tot slot kan ervoor gekozen worden om een transparante toplaag (coating) aan te brengen die de epoxyvloer beschermt tegen zowel krassen en uv-straling.

Het duurt na het leggen van een epoxyvloer enkele dagen voordat de vloer klaar is om gebruikt te worden.

De voordelen van een epoxyvloer op een rijtje

Er zijn een aantal goede redenen om te kiezen voor een epoxyvloer van Entjes Schilderwerk in Capelle aan den IJssel:

 • De vloer is in hoge mate belastbaar: Een epoxyvloer is een harde en zeer stevige vloer. De hoge mechanische belastbaarheid van de vloer maakt dat de vloer erg in trek is binnen de (zware) industrie. Epoxy is namelijk enorm sterk: wel twee keer zo sterk als gewoon beton.
 • Voor iedereen een kleur naar wens: De epoxyvloeren die Entjes Schilderwerk in Capelle aan den IJssel legt, kunnen in bijna alle RAL-kleuren geleverd worden.
 • Bestand tegen chemicaliën: Zelfs als u veel met chemicaliën werkt is de epoxyvloer een goede keuze. Deze vloer is namelijk gemaakt om diverse chemicaliën te weerstaan.
 • Simpel te onderhouden: Epoxyvloeren zijn naadloze vloeren. Dit is een groot voordeel bij het schoonmaken en schoonhouden van de vloeren: er is immers geen sprake van voegen waar vuil zich onopgemerkt kan ophopen. Heel belangrijk: epoxyvloeren zijn met groot gemak te stofzuigen en te dweilen.
 • Efficiënt: Een epoxyvloer is goed schoon te houden, ook als deze maar één keer per week gestofzuigd en gedweild wordt. Dit spaart u enorm veel kostbare tijd.

Advies van experts

Entjes Schilderwerk in Capelle aan den IJssel beschikt over een gespecialiseerd team dat is opgeleid om u te adviseren bij het lagen leggen van uw (epoxy)vloer. Wij nemen wij graag alle beschikbare mogelijkheden met u door. Vervolgens kunnen wij u het werk uit handen nemen en uw pand voorzien van een kwalitatief hoogstaande epoxyvloer.

Bij Entjes Schilderwerk in Capelle aan den IJssel kunnen wij u bijvoorbeeld adviseren over de sanering van de huidige vloer. Ook kan onze technische adviseur een goed onderbouwd advies uitbrengen. Met dit advies kunt u vervolgens een onderbouwde beslissing nemen.

Wie zijn wij

Entjes Schilderwerk is opgericht in 2014 door Lorenzo en Cynthia Entjes. Lorenzo komt uit een schildersfamilie en is al sinds zijn 12e werkzaam als schilder. Hij heeft dus de nodige ervaring. Cynthia komt ook uit een schildersfamilie, maar past juist haar kennis van de accountancy toe binnen het bedrijf.

Entjes Schilderwerk is snel gegroeid tot een gerespecteerd bedrijf in Capelle aan den IJssel. Alle medewerkers van Entjes Schilderwerk zijn opgeleid en in het bezit van diverse diploma’s en certificaten. Bovendien zijn wij officieel erkend als leerbedrijf door SBB (Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven).

Andere diensten van Entjes Schilderwerk

Wij willen u een zo compleet mogelijk dienstenpakket leveren. Daarom leveren we ook de volgende diensten in Capelle aan den IJssel:

 • Behangwerk: Behangen is een goede manier om een unieke uitstraling in uw woning of bedrijfspand te creëren. Entjes Schilderwerk zorgt voor het nodige voorwerk, het verwijderen van het oude behang, en het plaatsen van nieuw behang.
 • Schilderwerk: Naast behangen kunt u uw wanden natuurlijk ook laten schilderen. Entjes Schilderwerk is gespecialiseerd in schilderwerk voor binnen en buiten, evenals het onderhoud.
 • Spuitwerk: Als er weinig afgeplakt hoeft te worden, is spuitwerk een goed alternatief voor schilderen. Het is tijdbesparend, in één keer dekkend en geeft een strak eindresultaat. Bij de juiste ondergrond verzorgt Entjes Schilderwerk ook uw spuitwerk!
 • Stucwerk: Wilt u wanden met structuurverf behangen, dan is stucwerk nodig. Met stucwerk zorgt Entjes Schilderwerk voor strakke wanden en plafonds in uw pand!
 • Bouwwerkzaamheden: Heeft u grotere plannen, bijvoorbeeld een verbouwing? Dan kan Entjes Schilderwerk u helpen door onze contacten met vaste aannemers. Bespaar kosten en gedoe!
 • Houtrotsanering: Houtrot kan uw schilderwerk ernstig aantasten. Daarom helpen wij uw schilderwerk beschermen tegen houtrot door middel van houtrotsanering.
 • Glaszetten: Entjes Schilderwerk levert en plaatst verschillende soorten glas. We houden rekening met enkel en dubbel glas, isolatie en ventilatie, en de levensduur van het glas.
 • Vloercoating: De vloer van uw woning of bedrijfspand moet wel tegen een stootje kunnen. Met vloercoating kunnen wij uw vloer beschermen. We geven advies over hoe de vloer behandeld en gerepareerd kan worden, en welke materialen het beste toegepast kunnen worden.
 • Gevel- en trespareiniging: Entjes Schilderwerk kan tevens de vervuiling of aanslag van uw gevel of trespa vakkundig verwijderen. Dit draagt bij aan de uitstraling en levensduur van uw pand.

Contact opnemen met Entjes Schilderwerk

Wilt u meer weten over de werkzaamheden van Entjes Schilderwerk? Heeft u vragen? Of zoekt u een offerte voor een behanger in Rotterdam?

Het laatste nieuws

Contact info